Kindernevendienst

Kind op Zondag Adventsproject 2017

Thema: Een boek vol verwachtingen.

We hebben het over verwachten. Ook als er nare dingen gebeuren kun je altijd blijven hopen en verwachten. Omdat God naar mensen toe komt.

Hij komt dichtbij. Met die verwachting komen we dichter bij Kerst.
Samen ontdekken we dat VERwachten iets anders is dan wachten.
Wachten kan saai zijn omdat er niks gebeurt. VERwachten is spannend, omdat je weet dat er eigenlijk al iets begonnen is.

Lezingen
:

De Bijbellezingen van deze periode komen uit het boek Jesaja. Hij schreef een bijzonder boek, waarmee hij de mensen van zijn tijd en van later moed insprak. Zijn boek lijkt wel wat op een dagboek: het gaat over dingen die gebeuren en hoe mensen zich daarbij kunnen voelen. Maar het bijzondere van dit ‘dagboek’ is dat het niet gaat over dagen die al geweest zijn, maar over dagen die nog komen gaan. Jesaja kijkt verder dan het verdriet en de angst van vandaag: hij ziet dat God voor mensen blijft zorgen, dat hij zal komen om zijn volk te redden.

Uitwerking:
Het “Boek vol verwachting” staat in de kerk. We bekijken het in de kerk en in de kindernevendienst. We

Projectlied:
Het projectlied is een bij het project passende tekst op de melodie van lied 8a / 243 uit het Liedboek. Een eenvoudige melodie.

We kijken ernaar uit om weer met de kinderen aan de slag te gaan in het project. U toch ook?

 

Palmpasen

Kindernevendienst project voor Advent en Kerst 2016 

Stel je voor dat overal vrede komt.
Stel je voor dat mensen een nieuw begin kunnen maken.
Dat mensen wachten op de komst van de Heer.
Stel je voor dat alles goed komt.
En jij maakt het mee.

ster-advent-knd

‘Maak het mee!’ is het thema van het project voor Advent en Kerst 2016. We lezen deze weken bijzondere, verwachtingsvolle verhalen. Het begint met Jesaja, die vertelt over zijn visioen van vrede. We ontmoeten Johannes de Doper, die weet dat mensen een nieuw begin kunnen maken. Uit de brief van Jakobus lezen we over een boer, die geduldig moet wachten tot zijn planten gegroeid zijn. Zo geduldig wachten wij ook op de komst van de Heer, legt Jakobus uit. En we horen over Jozef, de aanstaande man van Maria. In de nacht komt er een engel die hem geruststelt: het komt goed.

 

De projectverbeelding van deze periode is een ster. In de loop van de adventstijd heeft de ster ons steeds meer te vertellen: elke week wordt een nieuwe afbeelding toegevoegd die iets laat zien van de verhalen.

 

Een doosje vol liefde

Komen jullie Palmpasen vieren?

Hallo kinderen van groep 1 t/m 8,

Net als de afgelopen jaren, willen we op 20 maart a.s. weer met jullie Palmpasen vieren. Nu natuurlijk in De Schutse.Tijdens de hele dienst versieren we een Palmpaasstok!  We knutselen, kletsen en zingen en gaan aan het einde van de dienst in optocht door de kerkzaal om het aan iedereen te laten zien.

Kom jij ook? En neem je gezellig iemand mee?Dan maken we er samen weer een leuk feest van!

Zet nu alvast de datum in de agenda van je ouders en dan zien we je op 20 maart.

Tot dan!
De Kindernevendienst

Palmpasentak

Kindernevendienst Project Veertigdagentijd en Pasen 2016
Stap voor stap
We gaan in de veertigdagentijd stap voor stap op weg naar Pasen. Het is een reis die begint in de woestijn en eindigt in een tuin. Een reis over hoge toppen, maar ook door diepe dalen. Een reis waarop we veel meemaken, waarop we onszelf en elkaar tegenkomen, maar waarop we ook steeds opnieuw ervaren dat er een God is die met mensen meegaat.

De weg naar Pasen leggen we met de kinderen af in de vorm van een spel. Het spelbord bestaat uit veertig stappen, die op 7 platen staan. Op de platen staan ook de Bijbelverhalen die iets laten zien van de reis die we maken. Elke week krijgen we in de kerk een opdracht mee.

Platen 40 dagentijd (Uit Kerkklanken jaargang 15 nr 1)

Afgelopen zondag 6 maart heeft Carla Nicolai, leidster van de K.N.D. met de kinderen een soort van ganzenbord gespeeld. Misschien is het leuk om dit af te drukken en thuis te spelen of met vriendjes of vriendinnetjes. Klik voor het spel onderstaande link aan. Het gaat zoals de titel al aangeeft om pech of geluk.
Spel pech of geluk

Kindernevendienst
Elke zondag is er kindernevendienst voor kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisschool.

Tijdens de kindernevendienst praten we met de kinderen over allerlei thema’s .
Deze thema’s komen uit “Kind op Zondag” .
Met Advent en Pasen is er een project wat ook in de kerk wordt verbeeld.