augustus 12 @ 09:30 - 10:30

1. Zending
2. Pastoraat

K.n. dienst  :Geen

Vandaag wordt de collecte Kerk in Actie (Zending) gehouden. Deze collecte heeft als thema ‘School voor dove en verstandelijk gehandicapte kinderen in Kameroen’. In Kameroen worden gehandicapte kinderen vaak uit schaamte thuisgehouden. Ze krijgen daardoor geen onderwijs. De school Fedeme biedt dove kinderen en kinderen met een verstandelijke handicap onderwijs en gedragstherapie. Op de school in de stad Douala, in Zuid Kameroen, leren kinderen naar vermogen eenvoudige praktische vaardigheden aan zoals knutselen en handarbeid en sociale vaardigheden. Oudere kinderen krijgen vakonderwijs en leren bijv. naaien, houtbewerking of teenslippers maken. De bovenverdieping is ingericht als nachtopvang voor kinderen die van ver komen. Fedeme adviseert ook ouders en verzorgers hoe ze het beste met hun kinderen kunnen omgaan. Met uw gift kunnen dit jaar vijftig verstandelijk gehandicapte en twintig dove kinderen passend onderwijs krijgen.

Alvast dank voor uw bijdrage.

ZWO commissie

augustus 12