• Dit event is voorbij.

1. Zending
2. Pastoraat

K.n. dienst  : Arianne Kortleve

De Zendingscollecte heeft als thema: Versterk de kleine Kerken in Bangladesh. In het islamitische Bangladesh behoren de christenen tot de armste bevolkingsgroepen. Veel christenen kunnen nauwelijks lezen of schrijven en ook hun voorgangers hebben weinig onderwijs gehad. De kerk in het district Mymensingh MCCP, partner van Kerk in Actie, biedt hulp in allerlei vormen. Op de zondagsschool krijgen kinderen elke week Bijbelonderwijs en leren ze tegelijk lezen en schrijven. Door de week is er huiswerkbegeleiding voor schoolgaande kinderen. Veel ouders kunnen niet lezen of schrijven dus iedere hulp is welkom. De volwassenen kunnen ook Bijbelonderwijs en alfabetiseringscursussen volgen. Daarnaast bied de kerk vrouwen bijv. naailessen aan, zodat ze vanuit hun eigen huis extra geld kunnen verdienen om hun gezin te onderhouden. Vrouwen die de training met goed resultaat afronden, krijgen een klein microkrediet om een eigen naaimachine te kopen. Ook worden er microkredieten verstrekt aan gemeenteleden om een training te volgen. Ze leren bijv. zelf groente te verbouwen of een koe te verzorgen om zo hun inkomsten te vergroten. Op die manier kunnen ze een leven leiden boven de armoedegrens. Wij hopen dat u ook dit werk wilt steunen met uw bijdrage, zodat wereldwijd bloeiende gemeenschappen van hoop ontstaan.

mei 20

Openlucht theater