Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

V&T Lezing – “Geloof en Natuurwetenschappen”

20 februari @ 19:30 - 21:30

Als christenen kunnen we niet claimen dat de wereld van God is en tegelijkertijd wantrouwend zijn jegens de natuurweten-schappelijke studie van diezelfde wereld.

Iedereen maakt gretig gebruik van de kennis en het inzicht dat natuuronderzoekers ontdekken.

“Wetenschap en religie zijn niet strijdig met elkaar. Natuurwetenschap is
eenvoudigweg te jong om religie te begrijpen. Wetenschap vindt alsmaar meer overtuigend bewijs voor de Schepper” (Dan Brown).

We hoeven niet, en we moeten niet, kiezen tussen God of Wetenschap. Want geloven gaat over het onvoorstelbare en elke voorstelling daarvan schiet tekort en veroudert met de tijd vanwege natuurwetenschappelijk onderzoek. Religie roept gevoelens op van oneindigheid van onmetelijkheid en van eerbied en devotie. De natuurwetenschap doet dat ook. Ons liedboek heeft veel teksten die hierbij aansluiten en dat begint al met de tekst van Psalm 8 als
mooi en eerste voorbeeld.
De presentatie gaat over: het universum; het ontstaan van de elementen, de bouwstenen van ons lichaam en ons DNA en het gaat over de geloofsbeleving van enkele natuurwetenschappers. Dit alles wordt vervlochten met orgel/pianomuziek en samenzang van hierbij passende liederen.

Spreker: Herman de Boer
Muzikale begeleiding: Jan Smit
Entree: om niet; collecte bij de uitgang

Gegevens

Datum:
20 februari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Schutse
Vaartzz 74
Appelscha,