Tweede Advent; Belevingsdienst

Ds. T. Engelsma, Assen

Belevingsdienst 6 december 2020 – Zondag van tweede Advent

Thema: Ik ben The Voice

De tijd van Advent, het toeleven naar Kerst, is aangebroken. We halen de kerstboom alvast binnen, want zeker in deze tijd kunnen we wat extra licht en gezelligheid wel gebruiken. Feelgood kerstfilms doen het ook goed, net als het kijken naar The Voice of Holland.

Naast die gezelligheid is Advent ook: (ver)wachten, luisteren, ruimte maken in je hart voor dat kleine wonder in de stal, een piepklein lichtje dat maar sterker werd, niet te doven, en dat in staat bleek al het donker te overwinnen.

Die verwachting was in Israël, rond het jaar 0 zeker ook voelbaar. Er was een of andere vreemde gast die in de woestijn sprinkhanen at en mensen doopte. Hij sprak zeer tot de verbeelding! ‘Ben jij het?’, vragen de mensen vol verwachting, ‘ben jij het die goedheid en waarheid is, de Messias?’. ‘Nee, dat ben ik niet. Ik ben alleen maar The Voice, de stem in de woestijn.’

Hoe en waarom klonk die stem en wat is onze stem eigenlijk, waarover kunnen of mogen wij niet stil zijn in deze Adventstijd?

Een feelgood Belevingsdienst onderweg naar Kerst, in De Schutse in Appelscha, 10.00 uur. Er is ook kindernevendienst. Wees zeer welkom!

Collecten: 1. Kerk in Actie – Kinderen in de Knel, 2. Kerkbeheer

kleur: paars