Prikbord

Houd moed. Heb lief.

Lieve mensen,

In deze dagen van de corona-crisis is contact houden niet voor iedereen even eenvoudig. Vandaar dit prikbord op de website van onze kerk.
Hier kunt u kleine berichtjes achterlaten voor andere gemeenteleden.

Een bemoediging, een groet. Misschien wilt u hulp bieden aan wie dat nodig heeft? Even wat extra boodschapjes doen, een rondje lopen met de hond of voor iemand langs de apotheek. Misschien kunt u juist wat hulp gebruiken bij uw dagelijkse activiteiten, omdat voor u nu boodschappen doen risicovol is geworden.

Misschien wilt u een gebed delen of een gedachte of gedicht. Wilt u iemand groeten of gewoon naar de hele gemeente zwaaien. Dat kan dan allemaal hieronder!

Onder aan de pagina kunt u uw bericht invullen en posten. Laat zonder schroom van u horen!

NB: deze pagina staat open voor alle mogelijke bezoekers, net als het prikbord in de supermarkt, dus ben alstublieft terughoudend met uw persoonlijke informatie, zoals (email)adressen of telefoonnummers.
Daarnaast: elke reactie wordt gemodereerd. Het kan even duren voor u uw bericht op deze pagina ziet verschijnen. Dank voor uw begrip.

9 reacties bij “Prikbord”

 1. @Jan Koops: bedankt voor je mooie bespiegeling!
  @Nina Koops: Klopt helemaal hoor! Lief van je.
  @Freda van Ooik: Heerlijk! Zo’n nuchtere constatering! :):)

 2. Soms zeggen mensen dat ze God moeten vinden. Alsof Hij kwijt kan raken.

  Uit: Elke dag verdient een lach.
  Judith vd Berg.

 3. Door het Coronavirus zitten de meeste mensen thuis. We zien elkaar maar weinig. Maar ondanks dat we thuis zitten moeten we niet vergeten dat we nog steeds bij elkaar horen en aan elkaar denken.

  Liefs Nina

 4. De tulpen en narcissen hebben geen zorgen en tonen hun prachtige diversiteit. De appelboom komt in bloesem en ook de kastanje leeft weer op!
  In de kas plantte ik sla, broccoli en peterselie in het vertrouwen dat er in elk geval wel iets tot wasdom zal komen. De wilgen heb ik geknot om ze in toom te houden.
  Het gras groeit zo snel dat de tweede maaibeurt er aan zit te komen.
  Maar … tussen die bedrijven door valt er als het ware steeds een doek waarin virologen en intensivisten en ministers (-president of niet) ons een evaluatie geven van het voorgaande bedrijf van het coronatoneel en ons proberen voor te bereiden op wat nog komt; waarbij ze eerlijk melden dat ook zij niet weten hoeveel bedrijven dit drama heeft, laat staan dat ze de afloop kennen.
  Zoals Eugène Baljet het in een kyriegebed (uit 2012!) verwoord heeft: Wij zijn kwetsbare mensen.
  “omringd door gevaar, vatbaar voor ziekte, gevoelig voor eenzaamheid, te breken door verdriet en sterfelijk tot in al onze vezels”.
  In een ander gebed van hem klinkt het:
  “U bent verborgen geraakt achter onbeantwoorde gebeden en hoop die tevergeefs was” om af te sluiten met “Treedt in ons leven tevoorschijn met liefde en uitkomst, gerechtigheid en vrede.”
  Het is aan ons om die liefde, gerechtigheid en vrede te tonen. Nu. Juist nu!
  De natuur doet veelkleurig haar best. Nu wij nog….

 5. In deze tijden waarin iedereen zich verplicht zoveel mogelijk terugtrekt in zijn eigen huis, terwijl buiten de natuur ons roept in al haar ontluikende pracht ons roept moet ook geloven een tijdje “ieder voor zich in eigen huis”. Dan weet je pas dat je het samen-geloven mist. Ja, het internet staat vol, ja er zijn diensten te beluisteren op internet en op tv te bekijken, maar het is toch anders. We moeten er maar even doorheen.

  Warme groet,
  Carla Nicolai

 6. Ik mis jullie, lieve mensen! Ik mis ons samen zingen. Ons stille gebed, ons gezamenlijk Onze Vader, de koffie achteraf en soms vooraf. Ik mis ‘ons’.

  In ‘de stilte van de binnenkamer’ bid ik nu alleen. Voor u, voor jullie, voor mij. En eigenlijk ook voor iedereen die ik niet ken.

  Als ik woensdagavond om 19u00 de klokken hoor luiden, de klokken van hoop, dan voel ik jullie toch heel nabij. Tot gauw, hoop ik!

Hier kunt u uw bericht plaatsen: